de opternieft
herfst sessies

Samen met opternieft ruimte maken voor je droomleven.

"De natuur toont ons hoe mooi het kan zijn om los te laten."

Wanneer er wordt gesproken over het creëren van je droomleven, dan denk je waarschijnlijk vooral aan DOEN en ACTIE ondernemen. En ja, zonder actie blijven dromen slechts dat: dromen.

 

Maar tijdens het najagen van je dromen kan het wel eens gebeuren dat je jezelf meermaals tegenkomt. Erger nog: dat je jezelf saboteert of tegen houdt. Daarom is het belangrijk om ook tijd te nemen om inwaarts te keren en jezelf deze vragen te stellen:


- wat wil je bereiken, en waarom?
- hoe kan jij dit doen op een manier die bij jou past?
- en wat moet je hiervoor loslaten?

- plus: hoe doe je dat dan, dat loslaten?

Het is zo verleidelijk om telkens maar in te zetten op meer en beter, nieuw en anders. Want nieuwe dingen zijn spannend en geven een kick. Maar wat we soms vergeten is dat we beter eerst even stilstaan en ruimte maken vooraleer we al die nieuwe dingen uitnodigen. Want anders is er gewoon geen plaats. Kijk maar naar de bomen: de oude blaadjes moeten ook eerst vallen vooraleer er nieuwe knopjes kunnen groeien. En door eerst even stil te staan en een duidelijke intentie te creëren, zal je op termijn ook sneller en duurzamer je droomleven kunnen realiseren.

Maar dat ruimte maken en loslaten is toch niet zo gemakkelijk.

Want:
- je bent je niet altijd bewust van de manier waarop je jezelf tegenhoudt
- het is nog niet duidelijk waar je naartoe wil (en of het wel de pijn van het loslaten waard is)
- of je zit vast in een kramp, in overlevingsmodus, en je weet wel dat je het anders wil maar je hebt er gewoon de energie niet voor of je ziet niet hoe...

Dan zijn de herfst sessies misschien wel iets voor jou.

Doorheen het jaar, in elk seizoen, organiseer ik een groepstraject waarin we samen werken aan zelfzorg en het creëren van je droomleven. In de summer school stond de ochtendroutine centraal als basis voor het nemen van actie. In de herfstsessies gaan we werken aan een avondroutine als basis voor het loslaten.

Wat komt er aan bod?

- avondritueel & tools: journaling, mediteren, bewust bewegen, mediteren,...
- loslaten: ruimte maken, letterlijk en figuurlijk: mindfulness, opruimen, schaduwwerk,...
- loslaten: wanneer geef je op?
- ...

Die laatste drie puntjes zijn belangrijk want die kan jij zelf mee invullen! Ik denk dat de opternieft trajecten de enige trajecten zijn waarin de deelnemers zoveel invloed hebben op wat er wordt behandeld. In de summer school hebben we zo maar liefst 3 extra sessies georganiseerd rond thema's waar de deelnemers aan wilden werken.

Wil je graag meer weten? Schrijf je dan nu al helemaal vrijblijvend in op de wachtlijst om als eerste meer info te ontvangen! (En ja, ook met korting én bonussen ;) )

IG herfst sessies.png
Wil je graag:
1. meer weten over de herfst sessies
2. als eerste kunnen inschrijven
3. profiteren van korting én bonussen
Wauw, kei goe dat je bent ingeschreven op de mailinglijst van de herfst sessies! Je ontvangt zodadelijk een mailtje met alvast wat meer uitleg. Check zeker ook je spam folder!