top of page

De meest gestelde vraag die ik krijg is: hoe vind ik de balans tussen mijn business en zelfzorg?

En ik snap het, ik heb daar ook heel lang mee gesukkeld. Niet enkel als ondernemer, maar ook daarvoor toen ik nog in loondienst was. En ik ga je nu al meteen een enorme mindsetshift bezorgen, helemaal gratis en voor niets:

De reden dat je moeite hebt om een evenwicht te vinden tussen enerzijds goed voor jezelf zorgen en anderzijds een succesvolle onderneming runnen is dat je deze twee dingen als tegenovergestelden van elkaar bekijkt waarbij er nooit voldoende ruimte is voor beiden.

Dit zwart/wit-denken is 1 van de grootste valkuilen waar de meeste mensen in trappen. En het is ook meteen een belangrijk kenmerk dat de succesvolle ondernemers van de niet zo succesvolle onderscheidt. Wanneer je kan afstappen van deze manier van denken (alles of niets, zwart of wit, winnen of verliezen,...) creëer je als vanzelf de ruimte om in mogelijkheden te gaan denken.

*Tussen zwart en wit is er immers een regenboog aan kleuren.*

Hoe zie ik dat dan concreet? Voor mij is zelfzorg niet het tegenovergestelde van ondernemen. En ondernemen is ook niet de 'vijand' van zelfzorg. Beide zijn tools die je kan inzetten om elkaar sterker te maken. Je kan zelfzorg inzetten als tool om duurzaam te ondernemen. En een succesvolle onderneming kan je ook gaan gebruiken als tool om aan zelfzorg te doen.

Ondertussen mag ik al meer dan twee jaar ondernemende vrouwen ondersteunen in hun eigen zoektocht. Dat doe ik enerzijds op freelance basis in het interdisciplinair re-integratietraject van het Medisch Centrum in Ternat en als gastspreker in trajecten van andere ondernemers (zoals Coached by Celine, De Productieve Ondernemer, EHBO - Eerse Hulp Bij Ondernemen,...) en anderzijds als Annick van Opternieft: zelfzorgcoach voor ondernemende vrouwen. Dit doe ik door het organiseren van verschillende groepstrajecten, workshops, webinars, spreekbeurten,... en door individuele begeleidingen van prachtige getalenteerde vrouwen ♡

De 1 op 1 coaching bestaat uit een traject van 6 sessies (online via zoom) verspreid over 3 opeenvolgende maanden (dus ongeveer elke twee weken een sessie.) Tussen de sessies door geef ik opdrachten, filmpjes, leestips,... en is er op werkdagen ook bijkomende ondersteuning mogelijk via WhatsApp. Om in te schrijven voor een 1 op 1 coachingtraject kan je gewoon hieronder een gratis kennismakingsgesprek boeken. Dan overlopen we even samen wat de noden en verwachtingen zijn en het belangrijkste: of er een klik is. Want we gaan wel drie maanden samen werken, we gaan diep gaan en het wordt soms heel persoonlijk. Dus is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij mij!

Elke dankbaar.jpg
review Joke.jpg
review Carolien.jpg
review verschillende.jpg