top of page
Lenteschool 2023 Wix dienst (1).png

Ge weet het of ge weet het niet, maar ik ben een grote fan van het inzetten van gewoontes om aan zelfzorg te doen. Want ik geloof dat je door het bewust en intentioneel kiezen van de juiste gewoontes je bijna moeiteloos je droomleven creëert.

Want dat is de kracht van gewoontes: je doet het automatisch, zonder er bij na te denken. Daardoor kost het je ook veel minder energie.

ven realiseert.

Start to selfcare: meer rust, focus en energie dankzij de juiste gewoontes. 

Iedereen heeft gewoontes of routines (ik gebruik de woorden vaak als synoniemen.) Alleen zijn we er ons niet altijd van bewust. En dat is vaak gevaarlijk: want omdat we ons er niet van bewust zijn gebeurt het wel eens dat je huidige gewoontes je niet alleen niet ondersteunen maar soms zelfs gewoon kei hard saboteren.

Tot nu toe klinkt dit misschien allemaal nogal abstract. Awel, neem nu het voorbeeld van je ochtendroutine. Hoe ziet jouw ochtend eruit? Wat is het eerste dat je doet zodra je wakker wordt? En daarna? En daarna?

Deze sequentie van dingen die je doet zodra je ontwaakt heeft een enorm grote impact op hoe je de rest van je dag zal ervaren. Sta je rustig op en neem je de tijd om bij jezelf in te checken hoe het met je gaat? Of ga je met je gedachten meteen naar je to do lijstje en heb je in het begin van de dag al een gejaagd gevoel, ben je overweldigd door alle 'moetes' en geraak je nooit bijgebeend?

 

In de Lente School gaan we samen aan de slag met je ochtendroutine. 

Met de juiste ochtendroutine krijg je terug grip op je dag - en op je leven. Want door 6 weken actief aan een ochtendroutine te werken leer je meteen ook de nodige skills en vaardigheden om andere zelfzorgroutines te installeren. En dan heb ik het over échte zelfzorg hé, niet een gezichtsmaskertje en een bubbelbad met een glaasje wijn.

an flowen en jij stap voor stap je droomleven realiseert.

Op het einde van de lenteschool weet je:

- hoe je jouw ideale ochtendroutine kan creëren
- wat de valkuilen zijn en hoe je eruit komt
- hoe je die ochtendroutine volhoudt en aan échte zelfzorg kan doen

Ik wil je nu al wel waarschuwen: echte zelfzorg is niet alleen plezant en bevrijdend. Het is ook ongemakkelijk, soms heel erg moeilijk en confronterend. Daarom dat ik dit in een groepstraject organiseer. Want door dit samen met anderen aan te pakken krijg je de steun, de veiligheid, de ruimte en de warmte die je nodig hebt om door te bijten.

 

Want het blijft niet enkel bij de juiste gewoontes creëren, we gaan diep in de Lente School. We gaan kijken naar jouw grote waarom, je krijgt een spiegel voorgehouden, je leert omgaan met beperkende gedachten, inleunen in de weerstand en ruimte maken voor gevoelens. Zodat je energie terug op een natuurlijke wijze kan gaan flowen en jij stap voor stap je droomleven realiseert.