top of page

Ge weet het of ge weet het niet, maar ik ben dus een grote fan van het inzetten van gewoontes om aan zelfzorg te doen. Want ik geloof dat je door het bewust en intentioneel kiezen van de juiste gewoontes je bijna moeiteloos je droomleven creëert.

Want dat is de kracht van gewoontes: je doet het automatisch, zonder er bij na te denken. Daardoor kost het je ook veel minder energie.

 

Iedereen heeft gewoontes of routines (ik gebruik de woorden vaak als synoniemen.) Alleen zijn we er ons niet altijd van bewust. En dat is vaak gevaarlijk: want omdat we ons er niet van bewust zijn gebeurt het wel eens dat je huidige gewoontes je niet alleen niet ondersteunen maar soms zelfs gewoon kei hard saboteren.

 

Tot nu toe klinkt dit misschien allemaal nogal abstract. Awel, neem nu het voorbeeld van je ochtendroutine. Hoe ziet jouw ochtend eruit? Wat is het eerste dat je doet zodra je wakker wordt? En daarna? En daarna?

 

Deze sequentie van dingen die je doet zodra je ontwaakt heeft een enorm grote impact op hoe je de rest van je dag zal ervaren. Sta je rustig op en neem je de tijd om bij jezelf in te checken hoe het met je gaat? Of ga je met je gedachten meteen naar je to do lijstje en heb je in het begin van de dag al een gejaagd gevoel, ben je overweldigd door alle 'moetes' en geraak je nooit bijgebeend?

 

In de Lente School gaan we samen aan de slag met je ochtendroutine. 

Met de juiste ochtendroutine krijg je terug grip op je dag - en op je leven. Want door 6 weken actief aan een ochtendroutine te werken leer je meteen ook de nodige skills en vaardigheden om andere zelfzorgroutines te installeren. En dan heb ik het over échte zelfzorg hé, niet een gezichtsmaskertje en een bubbelbad met een glaasje wijn.

 

Ik wil je nu al wel waarschuwen: echte zelfzorg is niet alleen plezant en bevrijdend. Het is ook ongemakkelijk, soms heel erg moeilijk en confronterend. Daarom dat ik dit in een groepstraject organiseer. Want door dit samen met anderen aan te pakken krijg je de steun, de veiligheid, de ruimte en de warmte die je nodig hebt om door te bijten.

 

Want het blijft niet enkel bij de juiste gewoontes creëren, we gaan diep in de Lente School. We gaan kijken naar jouw grote waarom, je krijgt een spiegel voorgehouden, je leert omgaan met beperkende gedachten, inleunen in de weerstand en ruimte maken voor gevoelens. Zodat je energie terug op een natuurlijke wijze kan gaan flowen en jij stap voor stap je droomleven manifesteert.

Elke dankbaar.jpg

Elke stuurde na het volgen van de Summer School deze mooie review. En onlangs stuurde ze me ook nog dit lieve berichtje!

Psst... een wijntje op het einde van de dag is GEEN zelfzorg!

Of je nu aan het begin van je ondernemersreis staat, of je bent al een eindje op weg, de waarheid is:

Zelfs wanneer je iets graag en met passie doet, kan je burn-out krijgen.

Ik zie zoveel vrouwen kei hard gaan voor hun dromen, om dan helemaal op te branden nog voor ze hun doelen hebben bereikt.

En misschien heb je al wel eerder met die grens van burn-out geflirt, of ben je er zelfs los over gegaan (zoals ik.)

Door angst om te falen, of opnieuw in dat zwarte gat van burn-out te vallen, ga je dan maar extra inzetten op opleidingen binnen je expertise en cursussen over hoe je beter kan ondernemen. En je verliest daarbij jouw allerbelangrijkste asset: JIJZELF. Het groeien van jouw bedrijf en het creëren van je droomleven staan of vallen met hoe goed jij voor jezelf zorgt.

Laten we eerlijk zijn: eigenlijk weet je dat al wel. En je weet wat je zou moeten doen. Maar je doet het niet. Je staat jezelf in de weg.

Als dit herkenbaar is, dan is de Lente School het traject dat jij nodig hebt om met focus en energie jouw droomleven te creëren.

Ben jij klaar om resoluut voor jezelf te kiezen dit jaar?

Als ik je nu zou vragen naar jouw zelfzorgroutine, welke nummer past daar dan het beste bij?

1. Je komt net uit een burn-out en je voelt dat je nog wel wat ondersteuning kan gebruiken. Het is niet dat je niet in jezelf gelooft, maar je bent wel bang om jezelf terug te verliezen als je te snel te hard gaat. Je bent op zoek naar concrete handvatten en een kapstok.

2. Je weet gewoon dat zelfzorg en een ochtendroutine jou kei hard zullen helpen in het creëren van jouw droomleven, maar je weet eigenlijk niet goed hoe je daar aan moet beginnen. Je bent op zoek naar duidelijke informatie en praktische tips over zelfzorg en ochtendrituelen.

3. Je weet wat werkt, je weet wat goed voor je is, je weet wat je moet doen... maar je doet het niet. Het lukt je niet om een zelfzorgroutine of ochtendritueel op te bouwen en vast te houden. Je bent op zoek naar een manier om een zelfzorgroutine te installeren én vol te houden.

4. Je weet dat zelfzorg werkt - het is je al gelukt om een tijdje een goede routine vol te houden. En dan is het beginnen verwateren. Heel normaal dat wanneer de dingen weer wat beter gaan, je net die routines terug loslaat die ervoor zorgen dat het goed ging. Dat is gewoon kei menselijk. Helemaal ok om terug opnieuw te beginnen. En dat hoef je niet alleen te doen. Je bent op zoek naar ondersteuning, inspiratie en motivatie om opnieuw te beginnen.

5. Je bent net als ik een eeuwige student. Je weet dat duurzame zelfzorg ook betekent om geregeld terug te keren naar de basis, om te checken of de fundering nog goed is. En wie weet, misschien leer je zo nog wel iets nieuw. Je bent vooral op zoek naar accountability en een tribe met gelijkgestemde zielen.

Goed nieuws: de Lente School is all that and then some... :)

LS Mockup_edited.jpg

Sandra volgde de summerschool. En ondertussen delen we ook de liefde voor wandelen als een manier om goed voor jezelf te zorgen.

Op het einde van de Lente School

01

Weet je hoe je jouw ideale ochtendroutine kan creëren.

02

Heb je een goed zicht op wat jouw valkuilen zijn en hoe je eruit komt.

03

Heb je concrete handvatten en manieren om je ochtendroutine vol te houden en aan échte zelfzorg te doen.

Maar misschien is het allerbelangrijkste wel...

 

De Lente School geeft je de basis, de fundamenten, waarop jij niet enkel je business maar ook je droomleven kan bouwen. Want investeren in jezelf is de gift that keeps on giving: je leert vaardigheden, tools en strategieën die je doorheen heel je leven kan toepassen op alle gebieden: werk, relaties, gezondheid, financiën, spiritualiteit,...

Wat je in de Lente School leert, heeft op haar eigen bescheiden manier de kracht om jouw hele leven te transformeren.

De winterschool is een update van de summerschool. Anne was 1 van de 8 vrouwen die deze zomer deelnamen aan het groepstraject. Ondertussen heeft ze zelf al verschillende workshops gegeven en lanceert ze binnenkort haar eigen groepstraject!

LS mockup 2_edited.png

De Lente School is zoveel meer...

Je zal merken dat je meer focus krijgt waardoor je ook effectief doelgerichte stappen richting je droomleven zet. Ik ga niet beloven dat je geen last meer hebt van perfectionisme of faalangst, maar je hebt wel concrete handvatten en inzichten gekregen om er mee om te gaan en je er niet langer door te laten tegen houden. Je leert je grenzen beter herkennen waardoor het ook gemakkelijker wordt om ze aan te geven. En door telkens opnieuw terug te keren naar jouw waarom zal je merken dat het gemakkelijker wordt om balans te vinden in je leven. En het allermooiste: je hebt niet langer het gevoel het allemaal alleen te moeten doen. Want bij Opternieft kom je terecht in een warme groep van gelijkgestemde zielen om je te steunen en je accountable te houden.

Programma 

(10 sessies, verspreid over 6 weken)

Kick-off: Workshop waarom + visualiseren
De perfecte oc
htendroutine + journaling/werken met trackers
coffeechat/Q&A
Hoe ga je om met beperkende gedachten (mentaal) + hoe werk je met affirmaties
Je innerlijke kind (emotioneel) + hoe mediteren
coffeechat/Q&A
Bewust bewegen (fysiek) + de vrouwelijke cyclus (en de maan)
Manifesteer je droomleven
coffeechat/Q&A
Afsluiter

De sessies gaan telkens door via zoom van 12u tot 13u en worden allemaal opgenomen, je kan ze later herbekijken en downloaden.

Enkele dagen voor de start ontvang je een email met praktische info (zoom links, Facebookgroep, waar vind je wat,...)

Tijdens het traject ontvang je een digitaal werkboek met de slides uit de sessies en extra oefeningen, is er een private Facebookgroep en check ik geregeld bij je in via WhatsApp.

Veelgestelde vragen:
 
Ben je verplicht om actief deel te nemen aan de groepscalls?

 

Ik ga je nooit dwingen om actief deel te nemen. Alle sessies worden opgenomen zodat je deze later kan bekijken. Handig wanneer je er eens niet bij kan zijn of wanneer je dit liever op je eigen tempo volgt. Echter: deelnemen heeft zeker een meerwaarde: het delen van ervaringen en eigen tips is super waardevol voor de andere deelnemers maar ook voor mij. Zo leer ik ook elke dag nog bij van mijn coachees waardoor ik weer een betere begeleiding kan geven. Je kan door de groepssessies live te volgen ook heel gemakkelijk vragen stellen wanneer iets niet duidelijk is of wanneer je ergens meer over wil weten. En als laatste: de groepssessies helpen je om de Lente School succesvol af te ronden: je hebt een wekelijkse stok achter de deur!

Is de prijs inclusief BTW?​

Yup. Het is 299 euro, punt. Daar zit BTW mee inbegrepen. Heb je een factuur nodig met jouw BTW nummer? Stuur me dan een mailtje. Want jawel, 't is nog allemaal old school hier in de Lente Shool: ik doe voorlopig nog veel zelf.

 

Kan ik in gespreid (in delen) betalen?

Yes! Zelf heb ik ook al verschillende programma's in delen betaald omdat het me gewoon wat meer ademruimte geeft. Je kan gewoon via de link die je morgen krijgt boeken, de code ingeven en dan kies je bij betaling "offline betalen". Dan krijg je een mailtje met daarin een link waarin je jouw voorkeuren kan aangeven (gespreid over 2 of over 3 maanden.) Zo krijg je dan maandelijks een factuur en schrijf je het bedrag binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur over.

Is de Lente School enkel voor ondernemers?

Kort antwoord: nee. Wat ik wel heb gemerkt is dat het voorbije jaar steeds meer ondernemers hun weg vinden naar mij. Waardoor ik ondertussen ook veel ervaring heb in het ondersteunen van zelfstandigen. Dat ik zelf ook ondernemer ben helpt natuurlijk. Daarnaast focus ik mij in mijn coaching enorm op persoonlijk leiderschap. Dat is een mindset, een attitude met dezelfde skills of vaardigheden die je kan inzetten zowel als zelfstandige als werknemer. Zelfzorg is immers niet iets dat zich beperkt tot 1 bepaalde sfeer. De principes van zelfzorg kan je in heel je leven toepassen.

Hoe weet ik of de Lente School geschikt is voor mij?

 

Alleen jij kan zeggen of het uw ding is natuurlijk. En dat ga je pas kunnen wanneer je het probeert. Maar boek gerust een gratis kennismakingsgesprek via de website. Dit verplicht je nergens toe, het is een safe space waar je gewoon je vragen kan stellen zonder dat je je gedwongen moet voelen om toch in te stappen. Meer nog, als ik vanuit mijn professionele ervaring voel dat dit geen goede match is, dan zal ik dat zeker ook zeggen!