top of page

De basis van zelfzorg

Voor jezelf kunnen zorgen. Het is een basisvaardigheid. Naast praten en stappen is het misschien wel de belangrijkste vaardigheid die een mens kan ontwikkelen. En toch is het iets waar jammer genoeg heel weinig aandacht aan wordt besteed. Het is zo één van die dingen waarvan je wel weet dat je het zou moeten doen, maar vaak onderaan je prioriteitenlijstje terecht komt en als eerste wordt gedropt wanneer je het druk hebt (lees: altijd.)

Zelfzorg - het is iets waarvan we ondertussen allemaal wel weten dat we het moeten doen, maar eigenlijk niet goed weten hoe. Ga je zelfzorg googlen, dan vind je allerlei self care tips & tricks die er misschien wel goed uitzien op Instagram en Pinterest, maar eigenlijk geen duurzaam effect hebben.

Zelfzorg is tegemoet komen aan je eigen noden. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel eerst weten wat jouw noden zijn. En dan moet je ook nog leren hoe je aan deze noden kan tegemoet komen. Het klinkt simpel, maar dat wil nog niet zeggen dat het gemakkelijk is. Het is een vaardigheid die we niet altijd mee hebben gekregen in onze opvoeding, maar die wel een enorme impact heeft op de kwaliteit van je leven.

 

Gelukkig kan je zelfzorg leren. En in deze download geef ik je de basis mee van zelfzorg:

  • Waarom gewoontes zo belangrijk zijn.

  • Wat de belangrijkste gewoonte is die je moet leren.

  • De beste tool om deze gewoonte te oefenen.

 

Wanneer we iets willen veranderen in ons leven dan hebben we nogal snel de neiging om drastische veranderingen door te voeren. We kijken naar grote en opvallende acties, dingen die ons op korte termijn het meeste resultaat zullen opleveren. Maar heel eerlijk? De kans is heel groot dat je staat waar je nu staat in het leven omwille van kleine, onbewuste en dagdagelijkse keuzes: jouw gewoontes. Dat is dan ook de plek om te beginnen wanneer je aan duurzame zelfzorg wil gaan doen.

Ben je ondertussen een beetje overweldigd geraakt door wat er allemaal over zelfzorg te vinden is? Of ben je ontmoedigd door de plezante maar tijdelijke - en soms dure - 'oplossingen'? Begin dan gewoon even opternieft, bij het begin: de basis van zelfzorg.

 

Wil je graag leren om beter voor jezelf te zorgen maar weet je niet goed waar te beginnen?

Ervaar je dat hele zelfzorg-gebeuren als nogal overweldigend?

Laat dan hier jouw gegevens achter zodat ik je mijn gratis tool kan toesturen!

Met mijn zelfzorg klavertje vier begin je bij het begin van zelfzorg en leer je meteen ook de allerbelangrijkste gewoonte voor een duurzame zelfzorg.


Check zeker ook je spam-folder!

Je ontvangt de pdf zodadelijk via email. Check zeker ook je spam folder!

De belangrijkste voordelen van zelfzorg op een rijtje:

  • Door aan zelfzorg te doen leer je je emoties te reguleren en je energie te managen. Hierdoor ontwikkel je veerkracht en draagkracht voor de uitdagingen van het leven.

  • Als je het toelaat geeft zelfzorg ook richting en zin aan je leven. Door goed voor jezelf te zorgen nemen ook je zelfvertrouwen, zelfwaarde en zelfliefde toe.

  • En last but not least: door goed voor jezelf te zorgen kan je beter voor anderen zorgen. En zo heb ik al meteen de grootste blokkade voor je weggenomen: zelfzorg is NIET egoïstisch, integendeel zelfs!

  • Bonus: door aan zelfzorg te doen wordt je productiever én efficiënter omdat je meer focus en energie krijgt.

bottom of page